Процедурата  на изграждане на ноктите с гел ви позволява да коригирате недостатъците на естествените нокти.

Процедурата за удължаване на ноктите

Удължаването на ноктите спомага за увеличаване на дължината чрез прилагане на гел. В същото време е възможно да се премахнат дефектите на ноктите. Удължените нокти не се разслояват и не се счупват. Поради високата си якост, на тях рядко се образуват стружки и драскотини. Гел придава на ноктите еднакъв цвят и гладкост. Това ви позволява да се справяте с проблеми като неравномерен цвят и релеф на естествените нокти. За първи път удължаването на ноктите произхожда от Китай в древни времена. По-късно технологията за моделиране се разпространи в европейските страни. Първоначално за изграждане се използва акрил, но най-напредналата и подобрена е  технология за изграждане с гел.

Поради еластичността на гела, ноктите са тънки, но силни. Гланцовият блясък на гела напълно имитира естествените нокти, благодарение на които резултатът изглежда естествен.

Плюсове и минуси на удължаване на гел ноктите Еластичната структура на гела ви позволява да удължите периода на носните чорапи. Разходите за изграждане на гел са по-ниски от другите материали. Корекцията се извършва бързо и отнема около 30 минути. Естествените нокти са подсилени, което им позволява да растат без риск от разслояване и крехкост. Повърхността на нокътя е подравнена с пълнежа на пукнатини и облекчение с препарата. Гелът придава на ноктите лъскав блясък. Гелиевите нокти лесно се отстраняват. Способността на материала да премине въздуха позволява нокътната пластина да получава кислород, което предотвратява неговата сухота. Гелът предпазва естествения нокът от ултравиолетовата радиация, битовите химикали и механичните повреди.изграждане на нокти

Материалът не предизвиква алергии. Гелът съдържа иглолистна смола, чиито бактерицидни свойства имат превантивен ефект срещу гъбичките. На гелови нокти е възможен дизайн на всяка сложност. Недостатъци на процедурата са: По време на сушенето на материала в UV лампата е възможно изгаряне. Ремонт в случай на повреда на ноктите не е възможен, следователно е необходимо ново натрупване. Независимо отстраняване на гелови нокти, без да се увреди естественото, е трудно. За да премахнете удължените нокти, ще бъде необходимо да ги отрежете, но горният слой на естествените нокти страда. Материалът е податлив на повреди поради внезапни температурни промени. Как да изберем гел за нокти? Удължаването на гел ноктите  е невъзможно без висококачествен материал. На това зависи както визуалния ефект, така и периода на трайност на удължените нокти. При избора на гел е необходимо да се следват препоръките: По-добре е да се изберат еднофазни гелове. Те служат като основа и покритие едновременно. Високата цена на тези материали изплаща значителни спестявания във времето, прекарано в процедурата. Двуфазните комплекти съдържат гел за залепване на горния слой на нокътя и гел за покривния слой. Тяхното отделно приложение прави процедурата по-дълга и по-трудна. Когато се използват трифазни гелове за свързване, фиксиране и декориране, ще бъде необходимо да се прилагат 3 различни състава, които са дълги и неудобни. Консистенцията на гела трябва да бъде еластична, не дебела или течна. Съставът не трябва да съдържа агресивни компоненти, които дават силен химически мирис. Лампи за удължаване на ноктите с гел.

Под влияние на лампата се появява гел върху ноктите. Без това устройство процедурата за изграждане е невъзможна, така че не трябва да го запазвате.Моделирането става с използването на шаблони или съвети. За ноктите с красива форма се прилага първият метод. Друг метод се препоръчва за къси нокти, склонни към несигурност и слабо податливи на корекция.Тръбата, стилетът и възрастта се отличават с остър връх и необичайна форма. Подходящи са изключително за дълги нокти. Долните и горните изгледи се различават по начина, по който се използват при моделирането. Какво е необходимо за ноктите във форми? За процедурата ще се изисква: Гел. Формуляри за шаблони. Обезмаслителят е дехидратант. Грунд. Ножици за кожички. Синтетична четка. Твърд файл. Баф за полиране. Лампата. Етапи на удължаване на ноктите с гел на формите По време на работа се изпълняват няколко стъпки: Ръбът на повторно набраздяване трябва да се коригира чрез рязане, оставяйки около 2 мм дължина. Кератиновият слой на нокътя се третира с буфер за пълно отстраняване. Обезмаслител за обезмасляване. Полагане на грунд. Нанасяне на тънък слой гел и обработка в лампата. Установяването и рязането на  форма, така че извивката му напълно да съвпада с нокътната плоча.