Сватбения грим (за булката) изглежда естествен, свеж и приятен. Невинност е основната му характеристика.
Натрапчив с нежни прасковени, коралово-розови цветове близки до естествените.
За подчертаване на очите се ползва деликатни нюанси на кафяво, сиво, патладжан. При златни или сребърни нюанси в роклята или аксесоарите може да се добави такъв и този ефект, но доста деликатно.
Извън артистичният поглед и вкус, той има и редица технически характеристики: Трябва да издържи 6-8ч. в перфектен вид. Именно това налага той да се направи от професионален гримьор. Професионалистът може да прецени вид на кожата, цвят на кожата, цветови тип, пропорции на лицето и на тази база да избере и да постави продукти, които да гарантират устойчивост и красота в продължение на часове.
Технически – гримът трябва да е съобразен и с фото и видео заснемане, така че това е една от най-важните характеристики на този вид грим. Днес се произвеждат гримове, които отговарят на техническите изисквания на цифровата телевизия и цифровата фототрафия. Гримът ще стои приблизително един ден на лицето, но снимките и видео-материала с лицата Ви остават завинаги. 
 
Защо се прави пробен грим?!
Макар и доста естествен и натурален сватбения грим видоизменя в голяма степен лицето на модела (булката). Важно е самата булка да се види как ще изглежда предварително, да се хареса, за да се чувства удобно и комфортно с грима.
Всеки има представа за грима, но много често може да има и изкривена представа.
 
Често жените имат неправилни навици на гримиране, които реално ги загрозяват, но те са свикнали с тях…
Често има съпротиви към използването на фондьотен като основа на грима – а без него грима е просто невъзможен.
Често се налага да се поставят изкуствени мигли – това е нещо, което трябва да се види на пробния грим.
Цветовете червило също са нежни и светли цветове, но могат да се различават от ежедневното червило.
Пример: Ако в ежедневния грим носите черен молив, спирала и червено червило, сватбения грим може да Ви се види доста „семпъл и невидим“. Обратното важи за хора, които не носят никакъв грим – сватбения може да изглежда „тежък“ и „прекален“.
Така един и същи грим се приема различно от различните хора.
 
Ако сте се гримирали само на абитуриентския бал или изобщо не сте се гримирали, „гримът Ви“ може да се окаже голямо приключение!!!
Пример: Всеки ден се обличате, но не всеки ден сте с булчинска рокля. Казано метафорично гримът е облекло за лицето Ви.
Ако сте с романтична рокля нормално е и грима (и прическата) да са романтични.
 
 
За колко време се прави гримът?!
За около 45мин. е напълно достатъчно! – Оставете си час!
 
Kолко струва?!
Пробен грим – 60*/70**лв.
Булчински грим – 80*/100**лв. (включва се транспорт, идване на адреса за гр.София)
Изкуствени мигли – 15лв.
Грим за мъже – 40лв.
Оферта булка и приятели – 100лв.+60лв. за всеки следващ грим (при минимум 3бр. грим)
VIP – услуги при ангажираност  по време на цялата сватба, включва екипи с гримьори – цените са по договорка
*грим, направен от гримьор от студиото
**грим, направен от Иво Живков
 
Kога се прави гримът?! Преди или след прическата?!
Принципно гримът се прави след прическата! Питайте фризьорът си колко време му е необходимо (понякога прическата отнема 30мин до 2ч и 30мин). След  това запишете часа на гримирането.
 
Можете ли да дойдете на място?!
Да, обикновено отиваме на място и това е калкулирано в цената на грима. Освен ако булката не предпочита да направи прическа и грим във фризьорския салон.
Ако мястото не е в рамките на град София или е в отдалечен квартал се прави допълнителна уговорка.
 
Младоженеца нуждае ли се от грим?!
Да технически се нуждае. Като при всяко фото или телевизионно участие на мъж. Обикновено сватбата се заснема на видео и се правят много снимки за спомен. Естествената кожа често е с неравномерен цвят и е леко омазнена. Това я кара да блести по неестествен начин на снимките.
Гримът практически е много незабележим и естествен. Прикрива сенки, умора, червени участъци, както и „синеещия ефект“ от по-тъмна брада. Много мъже са твърде развалнувани в този ден и отделения адреналин кара ушите и бузите да са доста червени. Поставен до булката (с порцеланово-съвършена кожа) младоженека може да изглежда като притеснен ученик.
Гримът за мъжа бил той младоженец, към, шафер или свекър е личен избор. Не е задължителен. Дисциплинирани и организирани мъже (свикнали да правят това, което трябва), както и мъже, участващи често в телевизионни продукции и снимки приемат грима като нещо напълно естествено за случая.
 
Български асоциации: Не знам защо, но в България като кажеш „грим“ и „мъж“ първата асоциация е Азис…
Държа да поясна, че Азис е мъж, гримиран като жена (очевидно е).
Като говорим за грим на мъже по-правилната асоциация са мъжете, които изглеждат като мъже, мъжете от киното. Мъже като: Брад Пит, Том Крус, Колин Фарел, Ал Пачино, Робърт де Ниро, Шон Конари… и т.н.
Тези мъже Вие винаги сте виждали с грим (освен, ако не сте ги виждали лично, рано сутрин). Но винаги сте имали чувството, че нямат грим на лицето – това точно е добрия грим.
 
Има ли възможност да се гримират и други членове на семейството?!
Да, често се налага други членове на семейството (шаферки, кумове) да пожелаят грим. Когато това се налага е необходино да заявите това свое желание предварително, като учочните колко хора биха желали да се гримират и дали те са мъже или жени. За гримьора е важно да прецени времето си, за да може да успее навреме. Имайте предвид, че гримът на мъжа отнема около 5минути, а на останалите членове 15-30минути. Ако желащите за грим са повече е възможно да се изпрати екип от гримьори на различно място.
Пример:
Първи екип: гримьор за булката, две приятелки и родителите й.
Втори екип: кумовете, младоженека и родителите му
Трети екип: шафери и шаферки
При обобщена оферта булката и семейството могат да ползват преференциални цени.