Стандартните кичури - са на фолио или на шапка.

Кичури на фолио се правят ,когато косата е много дълга или кичурите са няколко цвята / 2-3 цвята/.Кичури на шапка са за тези - които искат тънки кичури в хаотичен стил.

Косата, подложена на техниката Балеаж, изглежда като изсветляла от слънцето по естествен път. Едно от предимствата й е, че чрез нея могат да бъдат постигнати различни ефекти: кичурите могат да бъдат както нежни и едва забележими, така и открити и силно изразени, взависимост от желанията на клиента.

Освен това Балеажът е икономична процедура, защото за този тип кичури не се изисква регулярна поддръжка, а може да се прави на 2-3 месеца, тъй като с растежа на косата кичурите преливат към цвета на появилия се корен без да се получава рязка граница.

Омбре е с разликата между най-тъмните и най-светлите сенки не повече от три цвята. Омбре на косата може да се постигне максимален ефект на естествен преливане на меки цветове, визуален обем и плътност на косата. Основното предимство на Омбре е естествен резултат, въпреки множеството слоеве и сложността на процедурата с прическа Омбре - е дълбок обем, релеф, естествен цвят с ефекта на изгорялата коса.

Най-лесното се получава с техника Омбре- с нюансите на косата, като "тъмно руса руса" и "класически средно кестенява коса." Техният естествен цвят се използва като източник. Но също така и върху по-тъмна коса също е възможно Омбре.

Интензивността на Омбре - означава че по-тъмните корени се различават на два или три тона от основния цвят. Релеф, динамика и естественост на техника бронд допринасят светли кичури . Обемът създава игра на светли и тъмни нюанси, дори и тънка коса изглежда обемисти и визуално по-обемна . Тъмни корени когато ще израснат няма да бъдат видими. Изрусени кичури освежават лицето, все едно като че ли току-що се върнахте от морето. Това е един красив, модерен цвят, и най-важно - удобен, не е нужно да боядисвате глава всеки месец, плавен преход на цвят от светлокафяво връхчета до тъмни корени, ще маскира израснали корени и ви позволяват да ходите от два до три месеца с шикозен цвят .Балеажът не е чак толкова нова и непозната тенденция във визията на косите, но определено откакто навлезна във водещите тенденции, не спира да ни вълнува и интригува.

Шатуш

Тази технология предлага се в много салони за красота в софия позволява да създавате боядисване на косата с плавен преход от светловръхчета до тъмни корени, което прави цвета по-дълбок и добавя обем на косата. Този цвят изглежда много естествено се дължи на ефекта на естествената изгорялата коса.

Техника  Шатуш - нанасят се без фолио, на открито. Боядисват се малки, чести, хаотично разположени кичури, и не по цялата дължина, а с лек отстъп от корени. Нейните граници са неясни поради това че се нанася на тупирана коса.

Методът, както подсказва името, е френски. Balayage" в буквален превод означава метене, измитане".

Какво е предимството пред другите оцветяване техники Омбре или Балеаж ? Омбре перфектно освежава кожата и прави лицето по-свежо и по-младо. Косата изглежда по-обемна визуално. Той помага да се направи, без постояно боядисване на корени. Омбре перфектно прикрива сива коса. Основната идея - природна красота, блясък и перфектна визия. Тази тенденция е винаги на мода, нали?

Посещения: 313

Ламиниране- използват се ламиниращи маски на Farmavita, които  проникват дълбоко , възстановява на клетъчно ниво и обгръщат всеки косъм в филм.

Резултатът е здрава, бляскава, обемна, лесна за разресване и защитена от вредни влияния коса.

Ефектът се забелязва още след първата процедура и е с продължителност един месец.

Посещения: 241

Цъфтящата"коса - най-често срещаният и  проблем! Причините за "цъфтящата"коса - използването на преси и сешоари, честото боядисване, изрусяване, излагането на слънце,стресс,неправилно хранене, влиянието на морската вода и т.н. Не може да се откажем от което и да било от тези неща. Не се притеснявайте -има  начин косата  да остане дълга и  без накъсани, цъфтящи крайчета! Да, начин има и при това изключително резултатен. Ще ви разкрием тайната на крсивата коса : Полиране на косата с полировчик за премахване на цъфтящи крайчета, със запазване дължината на косата.

Посещения: 146

Боядисване с професионална боя засяга много хора.

Боядисване с професионална боя е много важно за коса. Професионалните боите са:

Боя за коса `Fadiam PLUS`се предлага в наш салон за красота .Професионална боя за коса `FADIAM PLUS` - е специално разработената линия FADIAM COLOR+ осигурява естествени цветове и 100% покритие на белите коси. Защитава косъма, запазва качеството на фибрите на косата след боядисване. Гарантира изключителен резултат. Богата гама от 60 цвята. Опаковка от 100 ml.Боядисване с FarmaVita

LIFE COLOR PLUS

1) .Максимално защитава косъм и прониква в него

2) Дълбоко и трайно овлажнява коса

3) Тя е дълготрайна и на  100% покрива бяла коса

 Life COLOR - боя за коса с  арганово,макадамия и масло от авокадо и билки  Използват се  свойства на билките с подбрани пигменти.Действа антисептично (хелихризум, розмарин, коприва) предпазват косата по време на боядисването.Евкалиптът и пелинът придават  блясък.Осигурява интензивни ярки цветове.

Салон МАДОННА е един от салони за красота в София кой то предлага боядисване с професионална боя LOreal Majirel.

Посещения: 195